-
شماره ركورد
24534
-
شماره راهنما
ECO2 840
-
نويسنده
الجعيفري، امجد
-
عنوان
شناسايي و اولويتبندي موانع امنيت غذايي در عراق، استراتژي پيشنهادي براي اصلاحات
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
علوم اقتصادي - نظري
-
دانشكده
علوم اداري و اقتصاد
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1402
-
صفحه شمار
68 ص.
-
استاد راهنما
عبدالحميد معرفي محمدي
-
استاد مشاور
داريوش محمدي زنجيراني
-
كليدواژه فارسي
امنيت غذايي , مديريت دولت , ، قاچاق , كيفيت , تكنولوژي
-
چكيده فارسي
امنيت غذايي يكي از مهمترين مولفههاي جوامع در مسير توسعهيافتگي به شمار ميرود. امنيت غذايي به وضعيتي گفته ميشود كه در آن همه افراد در تمام زمانها دسترسي فيزيكي و اقتصادي مستمري به غذاي كافي، ايمن و مغذي دارند تا نيازهاي غذايي و انتخابهاي غذايي خود را براي يك سبك زندگي فعال و سالم برآورده كنند. عراق به دليل سالها حضور نيروهاي خارجي در اين كشور و بحرانهاي فزايندهي سياسي و زيست محيطي دچار مشكلات گستردهاي در زمينهي امنيت غذايي شده است. با توجه به اينكه عراق در دوران پساجنگ در حال ترميم حكمراني خود است شناسايي موانع امنيت غذايي در اين كشور از اهميت بسيار زيادي برخوردار است زيرا يكي از مولفههاي توسعهي پايدار تامين امنيت غذايي شهروندان است. لذا اين پژوهش با هدف شناسايي و اولويت بندي موانع امنيت غذايي در عراق و با روش FAHP انجام شده است. نتايج به دست آمده از پژوهش نشان ميدهد از ميان 5 عاملي كه مانع امنيت غذايي در كشور عراق هستند، مديريت دولت داراي بيشتري تاثير است، پس از آن مديران شركتها با سوء مديريت و عدم برنامهريزي مانعي براي امنيت غذايي در كشور عراق هستند. كيفيت پايين محصولات توليد شده نيز مانع سوم شناخته شده است. مانع چهارم تكنولوژي پايين در صنايع عراق است. اگرچه فائو اقدام به توسعهي بخش كشاورزي در عراق كرده است اما بايد با برنامهريزي منسجم، وارد كردن دستگاههاي مدرن و يا حمايت از اختراعات، مشكل تكنولوژي را در صنعت غذايي برطرف كرد. در مرحلهي آخر نيز قاچاق قرار گرفته است كه نشان ميدهد قاچاق مواد غذايي كماهميتترين مانع در توسعهي امنيت مواد غذايي به شمار ميرود.
-
كليدواژه لاتين
food security , government management , smuggling , quality , technology.
-
عنوان لاتين
Identifying and prioritizing obstacles to food security in Iraq; Suggested strategy for reforms
-
گروه آموزشي
اقتصاد
-
چكيده لاتين
Food security is one of the most important components of developed societies. Food security is the state in which all people at all times have continuous physical and economic access to sufficient, safe and nutritious food to meet their dietary needs and food choices for an active and healthy lifestyle. Due to the years of presence of foreign forces in this country and the increasing political and environmental crises, Iraq has suffered extensive problems in the field of food security. Considering that Iraq is restoring its governance in the post-war period, identifying the obstacles to food security in this country is very important because one of the components of sustainable development is providing food security to the citizens, so this research aims to identify and prioritize obstacles to food security. It has been done in Iraq with the AHP method. The results obtained from the research show that among the 5 factors that hinder food security in Iraq, government management has the most impact, after that company managers are an obstacle to food security in Iraq with mismanagement and lack of planning. The low quality of manufactured products is also known as the third obstacle. Although FAO has developed the agricultural sector in Iraq, the Iraqi food industry still suffers from low technology, and it is necessary to solve the technology problem in the food industry with coherent planning, importing modern devices or supporting inventions. At the last stage is smuggling, which shows that food smuggling is the least important obstacle in the technological development of food.
-
تعداد فصل ها
5
-
لينک به اين مدرک :