-
شماره ركورد
24160
-
شماره راهنما
BIOTECH2 367
-
نويسنده
معماريان، امير
-
عنوان
شناسايي گونه هاي گوشتي با استفاده از روش تكثير هم دما به واسطهي حلقه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
زيست فناوري ميكروبي
-
دانشكده
علوم و فناوريهاي زيستي
-
تاريخ دفاع
1403/26/24
-
صفحه شمار
78 ص.
-
استاد راهنما
محسن گلابي
-
كليدواژه فارسي
تكثير هم دما به واسطه ي حلقه , احراز هويت غذاي حلال , شناسايي گونه ها , امنيت غذايي , تقلب در گوشت
-
چكيده فارسي
تقلب در فراورده هاي گوشتي، با توجه به پيامدهايش بر ايمني مواد غذايي، سلامت اقتصادي و اعتماد مصرفكنندگان، به موضوعي نگرانكننده در صنعت مواد غذايي تبديل شده است. تقلب در گوشت به طور كلي به عنوان وارونهنمايي عمدي فرآوردههاي گوشتي براي كسب سود اقتصادي تعريف شده. در صنعت گوشت، عمدهترين روش تقلب شامل جايگزيني گوشتهاي با ارزش تجاري بالا با گوشتهاي گونههاي ارزانتر يا نامطلوب است. از موارد ديگر كه كيفيت محصولات گوشتي را تحت تاثير قرار ميدهد، آلودگي هاي گوشتي نظير حشرات و لارو هاي حاصل از تخم گذاري آنها نيز كيفيت محصولات گوشتي را كاهش و سلامتي مصرف كننده را تحت تاثير قرار ميدهد. به دليل كوتاه بودن زنجيرهي مصرف، شناسايي تقلبات و آلودگي ها از اهميت ويژه اي برخوردار است. تكثير با واسطه حلقه (LAMP) يك روش تشخيص بسيار حساس مبتني بر DNA است كه با استفاده از مجموعه آغازگر هاي 4 تا 6 عددي و بدون نياز به دستگاه ترموسايكلر در زماني كوتاه ميتواند DNA هدف را شناسايي كند. هدف اين پژوهش، طراحي و بهينه سازي كيت تشخيصي براي شناسايي گونه هاي گوشتي گوسفند، پرندگان خوراكي و حشرات آلوده كننده گوشت بوده است. به منظور دست يابي به اين هدف، آغازگر اختصاصي گونهي گوشتي گوسفند براي ژن سيتوكروم b، آغازگر عمومي پرندگان بر روي ژن GAPDH و آغازگر عمومي حشرات براي ژن 28S rRNA طراحي شد. DNA گونه هاي گوشتي و لارو حشرات با روش نمك استخراج و در واكنش شركت داده شدند. واكنش ها براي تمام مجموعه ها در دو سطح ارزيابي اختصاصي بودن و تعيين ميزان حد تشخيص آنها انجام شد و نتايج واكنش ها از سه طريق ژل الكتروفورز، رنگ سنجي رنگ هاي متصل شونده به dsDNA و PCR زمان واقعي بررسي شدند. آغازگر هاي شناسايي گوشت گوسفند با حد تشخيص 1.7 پيكوگرم بر ميكروليتر، اين گونهي گوشتي را از باقي گونه ها تمايز دادند. گونه هاي گوشتي مرغ، بوقلمون، غاز و اردك توسط آغازگر هاي شناسايي عمومي گونه هاي گوشتي پرندگان با حد تشخيص 110.8 فمتوگرم بر ميكروليتر شناسايي شدند. در انتها، آغازگر هاي شناسايي حشرات آلوده كنندهي گوشت به طور عمومي لارو هاي مگس هاي آلوده كنندهي گوشت كه به طور عمده از چهار خانوادهي Muscidae، Calliphoridae، Sarcophagidae و Fanniidae هستند را از گونه هاي گوشت خوراكي شناسايي كردند. ميزان حد تشخيص اين مجموعه از آغازگر ها 219 آتوگرم بر ميكروليتر اندازه گيري شد.
-
كليدواژه لاتين
Loop mediated isothermal amplification (LAMP) , halal food authentication , species identification , food security , meat fraud
-
عنوان لاتين
Meat Species Identification using Loop-mediated Isothermal Amplification
-
گروه آموزشي
زيست فناوري
-
چكيده لاتين
Meat, as the main ingredient of diets all over the world, is not only a source of nutrition, but the meat industry and its products are a multi-billion-dollar industry. Fraud in meat products has become a worrying issue in the food industry due to its consequences on food safety, economic health and consumer confidence. Meat adulteration is generally defined as the deliberate reversal of meat products for economic gain. In the meat industry, the main method of adulteration involves the substitution of meat of high commercial value with meat of cheaper or less desirable species. Among other things that affect the quality of meat products, meat contamination such as insects and larvae resulting from their eggs also reduce the quality of meat products and affect the health of the consumer. Due to the shortness of the consumption chain, identifying frauds and contaminations is of particular importance. Loop-mediated Isothermal amplification (LAMP) is a very sensitive DNA-based detection method that can detect the target DNA in a short time using a set of 4-6 primers and without the need for a thermocycler. The aim of this research was to design and optimize a diagnostic kit to identify meat species of sheep, edible birds and meat contaminating insects. In order to achieve this goal, the specific primer of the sheep meat species was designed for the cytochrome b gene, the general primer of birds on the GAPDH gene and the general primer of insects for the 28S rRNA gene were designed. DNA of meat tissues and fly larvae were extracted by salt method and participated in the reaction. Reactions for all sets were performed at two levels of specificity evaluation and determination of their detection limit, and the results of the reactions were checked in three ways: gel electrophoresis, colorimetry of dsDNA-binding dyes, and real-time PCR. Sheep meat identification primers with a detection limit of 1.7 pg/l distinguished this type of meat from the rest. Chicken, turkey, goose and duck meat species were identified by the general identification primers of bird meat species with a detection limit of 110.8 fg/l. Finally, primers for identification of meat-contaminating insects generally identified the larvae of meat-contaminating flies, which are mainly from the four families of Muscidae, Calliphoridae, Sarcophagidae, and Fanniidae, from edible meat species. The detection limit of this set of primers was measured to be 219 ag/l.
-
تعداد فصل ها
4
-
لينک به اين مدرک :